Sykepleier ble ny Ahus-direktør

Den tidligere Aker-sjefen, sykepleieren Hulda Gunnlaugsdottir,  har meldt overgang til Ahus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Sykepleier ble ny Ahus-direktør

Styret ved Akershus universitetssykehus (Ahus) har i dag ansatt Hulda Gunnlaugsdottir (bildet) som ny administrerende direktør ved sykehuset.

Tilfreds styreleder
– Styret ved Akershus universitetssykehus er svært tilfreds med at Hulda Gunnlaugsdottir har takket ja til å bli ny administrerende direktør ved helseforetaket. Som administrerende direktør ved Akershus universitetssykehus vil Gunnlaugsdottir trekke på sin brede erfaring fra sykehusledelse. Det er viktig i de store prosesser Akershus universitetssykehus er en del av i forbindelse med utvidet opptaksområde fra 2011, sier styreleder Peder Olsen, ifølge ahus.no
Samlende motivator
Med Hulda Gunnlaugsdottir får Akershus universitetssykehus ifølge styret en samlende leder som vil utvikle Akershus universitetssykehus videre, og som sammen med sin ledelse vil ivareta helseforetakets utvikling både som universitetssykehus og lokalsykehus og bygge tillit gjennom godt og pasientrettet kvalitetsarbeid.
– Jeg vil særskilt  trekke frem hennes evne til å skape motivasjon og energi blant sine medarbeidere. Hun er en leder som peker ut retning, tydeliggjør mål og som motiverer til felles innsats. Hun legger vekt på å ha tillit til sine medarbeidere og å lytte til dem, fortsetter styreleder Peder Olsen.
Bred direktørerfaring
Hulda Gunnlaugsdottir kommer fra stillingen som prosjektdirektør ved Oslo universitetssykehus. Hun kom tidlig inn i lederstillinger i sykehussektoren og har vært leder i store deler av sin yrkesaktive periode.
Hun har vært divisjonsdirektør for to divisjoner ved Ullevål universitetssykehus, administrerende direktør ved Aker universitetssykehus og Islands universitetssykehus, Landspitali universitetssykehus.
Hulda Gunnlaugsdottir (f. 1958)  har embetseksamen i sykepleievitenskap. Hun er utdannet sykepleier fra Island. Derfra har hun også videreutdanning innen helseadministrasjon.
Den nye direktøren vil tiltre stillingen etter nærmere avtale. (kab)

Powered by Labrador CMS