Ber Ahus svare om akutt-bråk

– Jeg synes det er vanskelig å få tak på hvorfor omorganiseringen er nødvendig, sier lederen i Stortingets helse- og omsorgskomite.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

UKLART: Kari K. Kjos, leder av helsekomiteen, sier hun ikke helt forstår hvorfor Ahus omorganiserer akuttmottaket. Foto: Arkivfoto

Kari Kjønaas Kjos (Frp), leder i Stortingets helse- og omsorgskomite, skal i neste uke ha møte med Ahus.
Kjønaas Kjos: – Leit og trist
Grunnen er den omstridte omorganiseringen sykehuset gjør i akuttmottaket.
Ahus endrer organiseringen av mottaket stikk i strid med det som var meningen med en større og mye omtalt snuoperasjon i fjor: Da ble erfarne akuttleger med akuttmedisinsk kompetanse innhentet for å sikre erfaring i front.
Det var i januar at Ahus å endre organiseringen, slik at det nå er leger i spesialisering med indremedisinsk kompetanse som hardt skadde pasienter i stor grad vil møte først.
Møter Ahus
–  Jeg synes dette er veldig leit og trist, fordi jeg var svært begeistret for grepene som ble gjort ved akuttmottaket i fjor, sier Kjønaas Kjos.
–  Jeg har hatt litt dialog med Ahus nå. De sier det ikke er store endringer de gjør og at det fortsatt skal være sterke fagpersoner i front. Men jeg synes det er vanskelig å få tak i hvorfor det er nødvendig å gjøre denne omorganiseringen. Jeg forstår ikke helt hvorfor det skjer. Jeg skal derfor ha møter med ulike personer ved Ahus i neste uke, sier Kjønaas Kjos til Dagens Medisin.
Omorganiseringen har møtt sterk motstand fra de ansatte på akuttmottaket.

Powered by Labrador CMS