
STOR PÅGANG: Pågangen av nye barn og unge med betydelige plager er stor. Vi må få på plass en beredskapsplan, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.
Foto:Ber helsemyndighetene om en ny beredskapsplan
Rådet for psykisk helse ber myndighetene om en ny beredskapsplan. Samtidig erkjenner Helsedepartementet at de sliter med lange ventelister i deler av landet.
Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.
– Når selvmordstanker, alvorlige spiseforstyrrelser og psykoseproblematikk ikke får behandling, kan det stå om livet. Pågangen av nye barn og unge med betydelige plager er stor. Vi må få på plass en beredskapsplan, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse til NRK.
Videre anerkjenner hun at utdanning av helsepersonell vil ta tid, men hun mener dette har vært et problem lenge.
– Vi må få på plass en beredskapsplan. Den må inneholde flere døgnplasser og flere behandlere. Det er viktig med flere spesialister. At veldig syke barn ikke får hjelp, gjør behandlingsforløpet mer langvarig og komplisert, sier hun.
Statssekretær i Helsedepartementet, Karl Kristian Bekeng (Ap), sier at de erkjenner at deler av landet sliter med for lange ventelister.
– Derfor har helseministeren allerede i årets oppdrag til sykehusene pekt på at psykisk helse skal være en av hovedprioriteringene. Det har også kommet en egen tiltakspakke knyttet til psykisk helse og frivillige organisasjoner. Men vi har fortsatt forbedringspotensial, sier Bekeng.
(©NTB)
tor.martin.kvernhaugen@ntb.no