Ahus-direktøren går på dagen

Hulda Gunnlaugsdottir og sykehusstyret ved Ahus har ulikt syn på hvordan sykehusets problemer skal løses, og hun går av med øyeblikkelig virkning.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Hulda Gunnlaugsdottir. Foto: Ahus

 – Styret og administrerende direktør har samme oppfatning av hvilke problemer sykehuset står ovenfor, når det gjelder driftsunderskudd, stor overtidsbruk og brudd på arbeidsmiljøloven knyttet til å få sykehusets vaktsystemer til å gå opp. Men vi har sammen konstatert at Gunnlaugsdottir og styret ser ulikt på metodene man skal bruke for å løse problemene, sier styreleder i Ahus, Göran Stiernstedt.
Ikke tilstrekkelig støtte
Gunnlaugsdottir har ledet Ahus i tre år, fra oktober 2010. Sykehuset er Norges største akuttsykehus, har et opptaksområde som omfatter nesten en halv million mennesker, og er i tillegg et universitetssykehus.
Ahus har vært igjennom en meget krevende omstilling med økt opptaksområde fra 1.1.2011, skriver sykehuset i en pressemelding.
– Ahus har hatt en krevende oppstart, og det har vært både en glede og en utfordring å lede dette arbeidet. Mitt mål har vært å forbedre tjenestene og tilbudene for våre pasienter. Det mener jeg vi har kommet langt på vei med, på tross av krevende problemer på en del felter. Jeg må konstatere at jeg ikke har lyktes med å få tilstrekkelig støtte hos styret, sier Gunnlaugsdottir.

– Styret ønsket ikke å innføre ekstra helgevakter som et siste virkemiddel for å redusere AML- brudd og overtidsbruk. I en slik situasjon er det naturlig for sykehusets styre å se seg om etter en ny direktør som deler styrets oppfatning og vurderinger, sier Gunnlaugsdottir.
Håper på arbeidsro
Iføge Ahus håper hun at hennes fratreden vil bidra til å gi sykehuset arbeidsro slik at eiere, ledelse og ansatte i fellesskap finner gode løsninger på utfordringene Ahus står overfor.
– Hulda Gunnlaugsdottir har vært en dedikert leder, som hele tiden har arbeidet hardt for pasientenes beste i en krevende periode. Hun har vært en sterk og dyktig leder som har betydd mye for Ahus, sier Stiernstedt.
Vaaler tar midlertidig over
Viseadministrerende direktør Stein Vaaler fungerer som administrerende direktør inntil styret ansetter Gunnlaugsdottir etterfølger.

Vaaler er lege og har vært viseadministrerende direktør og forskningsdirektør ved Ahus siden 2008.

Powered by Labrador CMS