MER LØNN: Distriktskommunen har store utgifter til vikarbyrå og ligger an et underskudd på 38 millioner kroner i 2024. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Kommune i Nord-Trøndelag lokker sykepleiere med 200.000 mer i lønn

Røyrvik kommune nordøst i Trøndelag, sliter med å skaffe helsepersonell. Nå vil de øke sykepleierlønnen med 200.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

For helsefagarbeidere øker de lønnen med 100.000, melder NRK.

Distriktskommunen har store utgifter til vikarbyrå og ligger an et underskudd på 38 millioner kroner i 2024. Hvis forbruket fortsetter ut året, så vil så mye som 28 millioner av dem bli brukt på bemanningsbyrå på sykehjemmet.

– Det er fordi vi sliter med å rekruttere til faste stillinger. Og vi har en del ressurskrevende, lovpålagte tjenester som vi må levere, sier ordfører i kommunen, Kennet Tømmermo Reitan.

Tirsdag vedtok et enstemmig kommunestyre et prøveprosjekt for å rekruttere helsearbeidere til fjellkommunen.

– Tanken er å matche lønnen de har fra bemanningsbyråene. Vi trenger sykepleiere, men også mange helsefagarbeidere, for å levere helt elementære tjenester til brukerne våre.

En kommunalt ansatt sykepleier uten tilleggsutdanning, har i dag en lønn på omkring 510.000 kroner uten tillegg for ubekvem arbeidstid og ansiennitet.

Powered by Labrador CMS