– En uhyrlig påstand
Spekter-direktør Anne-Kari Bratten avviser legenes påstand om at de har presset frem tvungen lønnsnemnd.
Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.
– Først og fremst er jeg glad for at sykehusene kan gjenoppta vanlig drift og at flere pasienter ikke blir skadelidende, sier Spekter-direktør Anne-Kari Bratten etter at det ble klart at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken.
Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) baserte seg på vurderinger fra Statens helsetilsyn, som konkluderte med at det var fare for liv og helse. Det skyldes ikke bare den akutte situasjonen på Nordlandssykehuset, men også en samlet vurdering av tallet på utsatte undersøkelser, behandlinger og konsultasjoner.
– Beklager
– Jeg beklager at vi ikke fant en forhandlingsløsning, det er partene sitt ansvar, og det burde vi klart.
– Hvem sin skyld er det?
– Dette er ikke tiden for å fordele skyld. Partene hadde motstridende synspunkter, sier Bratten.
Les også: – Vi er svært skuffet
– Spekulerer ikke
– Akademikerne mener Spekter har spekulert i tvungen lønnsnemnd ved ikke å søke om dispensasjoner. Er det tilfellet?
– Det er en uhyrlig påstand. Vi spekulerer selvsagt ikke i tvungen lønnsnemnd, men har gjort alt for å organisere sykehusdriften slik at det ikke presser frem en slik situasjon. Denne situasjon oppsto fordi Legeforeningen har tatt leger ut i streik, og de må ta konsekvensen av det, sier Bratten.
– Tillitsvalgte mener tillitskrisen i norske sykehus bare vil fortsette. Hvordan ser du på det?
– Jeg forstår ikke spørsmålet, dette har ikke noe med tillit å gjøre. Denne gangen sa arbeidsgiver nei til et krav fra Legeforeningen, mener Legeforeningen at de ikke har tillit til en arbeidsgiver som sier nei? Streik er tungt og vanskelig, men når streiken er ferdig går man videre og ser fremover, sier Bratten.