VENTETIDSLØFTET: Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre la i mai fram det såkalte ventetidsløftet, der han lovet at sykehuskøene skulle ned i år og til neste år. Siden den gang har ventetiden økt i snitt.

Rekordlang ventetid for behandling ved sykehusene

Ventetiden på behandling ved sykehusene er i snitt på 85 dager og har dermed økt med 11 dager siden helseministeren i mai sa at ventetidene skulle ned.

Publisert

Det viser foreløpige tall fra Norsk pasientregister, skriver Dagens Perspektiv.

Tallene omfatter sykehusene i de fire regionale helseforetakene, inkludert de private aktørene.

Ved utgangen av august var ventetiden i snitt 85 dager. Dette er det høyeste tallet siden statistikken først ble publisert i 2012. Kortest er ventetiden i Helse nord og Helse vest med 78 dager, mens den er lengst hos de private sykehusene med 91 dager.

Oslo universitetssykehus ligger under snittet med 76 dagers ventetid.

For psykisk helsevern for barn og unge har ventetiden økt fra 56 dager i mai til 64 i august. For voksne har ventetiden økt fra 56 til 63 dager.

Rusbehandling går derimot i riktig retning, her har ventetiden falt fra 39 dager i mai til 35 dager i august.

Helseminister Jan Christian Vestre (Ap) la 13. mai fram det såkalte ventetidsløftet, som ifølge regjeringen skal få ned køene i år og neste år. Regjeringen bevilget to milliarder kroner ekstra til sykehusene i revidert nasjonalbudsjett til formålet.

– Vi skal jobbe sammen på nye måter for å snu trenden og sørge for en nedgang i gjennomsnittlig ventetid i 2024 og 2025, slik at det i perioden blir en markant reduksjon i ventetidene, sa Vestre under lanseringen.

Powered by Labrador CMS