EMD grep ikke inn for å holde britisk tolvåring i live
Den europeiske menneskerettsdomstolen grep ikke inn for å hindre britiske leger fra å skru av pustemaskinen som holder en tolvåring i live.
Denne artikkelen er mer enn to år gammel.
Tolv år gamle Archie Battersbee ble funnet bevisstløs med tildekket hode hjemme 7. april, angivelig etter å ha deltatt i en utfordring på internett.
Siden har han ligget i koma tilkoblet pustemaskin ved Royal London Hospital, der legene anser ham for å være hjernedød og vil avslutte behandlingen som holder ham i live.
Foreldrene, Paul Battersbee og Hollie Dance, gikk først rettens vei i Storbritannia for å hindre dette. De ba deretter Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg om å gripe inn, noe domstolen onsdag avviste å gjøre.
I kjennelsen heter det at EMD ikke vil «gripe inn i beslutningene fattet av nasjonale domstoler» for å hindre at de britiske legene avslutter behandlingen av Archie Battersbee.
Saken har fått mye oppmerksomhet både i britiske og internasjonale medier.
Her har BBC laget en tidslinje og en forklaring på hvordan foreldrenes kamp for å holde sønnen i live, havnet i rettsystemet.
Helt siden intensivmedisinens begynnelse har spørsmålet om når det er riktig å fortsette behandlingen og når det er riktig å avslutte den, vært utfordrende.
Les mer her: – Skandinaver bør være stolte av å ha funnet opp intensivmedisin