E-resept innføres også i Telemark
Telemark er det tredje fylket som innfører elektronisk resept.
Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.
De aller fleste kommuner i Telemark innfører elektronisk resept (e-resept) fra 7. februar, men noen kommuner starter litt senere, melder Helsedirektoratet.
– Godt mottatt
Så langt er e-resept innført i nesten hele Hordaland og i store deler av Vestfold. I april slutter også Aust-Agder seg til ordningen.
Avdelingsdirektør Anne-Lise Härter i Helsedirektoratet konstaterer at ordningen har blitt godt mottatt av pasienter, leger, apotek og bandasjister.
– De har positive erfaringer og synes e-resept er bedre enn papirresept, sier avdelingsdirektøren.
Tiltak også mot falske resepter
E -resept skal gi tryggere rutiner og øke pasientsikkerheten. Ifølge Helsedirektoratet er det forventet at e-resept får bukt med et økende samfunnsproblem: falske resepter. Dette fordi det er vesentlig vanskeligere å forfalske en resept som sendes elektronisk.
Resepten ligger i en database, og apotek eller bandasjist kan hente den opp uten at reseptbrukeren behøver å ha med seg papirresept. Dette skal forenkle hverdagen for alle som forholder seg til resepter.
– E-resept reduserer faren for feilmedisinering, feilutlevering og uheldige kombinasjoner av legemidler, sier Härter.
700.000 så langt
E-resept er så langt innført i 40 kommuner i Hordaland og Vestfold. 185 legekontor, 82 apotek og 11 bandasjister bruker e-resept til daglig.
Godt over 700.000 resepter er sendt fra legene siden de første e-reseptene ble utskrevet våren 2010.
Alle med i 2013
Helse- og omsorgsdepartementet har gitt Helsedirektoratet i oppdrag å lede prosessen med nasjonal innføring og målet er at hele landet skal bruke e-resept i 2013.
Ordningen skal innføres hos fastleger, avtalespesialister og bandasjister, ved legevakter og i alle apotek.
Med e-resept er det også lansert en ny selvbetjeningstjeneste på Internett: Mine resepter. Denne tjenesten er et tilbud til dem som ønsker en oversikt over gyldige e-resepter.