GAZA-STRIPEN: Bildet viser bombing av bolighus i Nusirat på Gaza-stripen, under den pågående krigen konflikten mellom Israel og Hamas.

Palestinske medisinstudenter nektet innreise til Norge

UDI har gitt fem medisinstudenter fra Gaza avslag på søknader om studieopphold i Norge. Norsk studentorganisasjon kaller vedtaket inhumant.

Publisert

Universitetet i Oslo ga i juni ti medisinstudenter fra Gaza tilbud om å fullføre studiene i Norge, der universitetet dekker reise og opphold.

Mandag hadde fem av studentene mottatt avslag fra UDI, mens de siste fem fremdeles venter på svar. Årsaken til avslagene er at UDI frykter at de ikke vil reise tilbake etter semesterslutt, skriver Klassekampen.

Justisdepartementet, som har politisk styremakt i slike type saker, ønsker ikke kommentere saken, og viser til UDI. UDI sier de bare følger regelverket, og at det er Justisdepartementet som må svare for politikken som ligger bak.

Norsk studentorganisasjon mener UDI burde vise skjønn ettersom studentene allerede har tilbud om studieplasser.

– Det framstår som veldig inhumant å ikke innvilge oppholdstillatelse. Alle skal ha mulighet til å ta høyere utdanning. I dag er det ikke mulig i Gaza. Derfor er det svært viktig at norske universitet tilbyr slike ordninger, sier Kaja Ingdal Hovdenak, leder i Norsk studentorganisasjon.

SV, Rødt og Venstre har bedt regjeringen ta ansvar for å sikre de palestinske medisinstudentene innreise. Ingen studenter på Gaza har hatt undervisning i etterkant av angrepet 7. oktober.

Powered by Labrador CMS