Venstres helsepolitiske talsperson, Ketil Kjenseth, mener klyngesatsing er et velegnet virkemiddel i satsingen på helseinnovasjon i Norge. Foto: Vidar Sandnes/ Per Corneliussen

Venstre vil sikre Oslo Cancer Cluster

Oslo Cancer Cluster står i fare for å miste statsstøtte fra nyttår. – Viktig å ta helsebedrifter på alvor, sier helsepolitisk talsperson, Ketil Kjenseth.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

I Venstres alternative budsjett som legges frem tirsdag, ønsker partiet å videreføre den statlige støtten til Oslo Cancer Cluster.

– Oslo Cancer Cluster har bidratt til å skape verdier for milliarder, men de trenger støtte for å drive det kunnskapsnettverket de er. Det er viktig at vi tar en voksende andel helsebedrifter på alvor og sørger for å løfte dem fram mot nye produkter, nye markeder og positive bidrag til folks helse, enten det er hjemme eller ute i verden, sier Venstres helsepolitiske talsperson Ketil Kjenseth i en pressemelding.
Milliardindustri
Oslo Cancer Cluster, som består av kreftforskere, små oppstartsbedrifter og kreftselskaper, har siden etableringen i 2006 utviklet seg til å bli en av verdens fremste kompetanseklynger innenfor kreftforskning. 

Målet har vært å øke utviklingen innenfor kreftforskningen og nye medisiner, noe de også har klart – kreftforskning og utvikling av kreftmedisiner i Norge har utviklet seg til å bli en milliardindustri.

Årsaken til at statsstøtten nå kuttes er at Oslo Cancer Cluster har ved utgangen av året to fem-årsperioder bak seg som ARENA-program i Innovasjon Norge. Ved nyttår utløper altså programmet, og reglene er klare på at de ikke kan fortsette i en tredje periode.

Vil satse på klynger
Venstre foreslår i sitt alternative budsjettforslag å etablere et nytt klyngeprogram for helse innenfor Norwegian Innovation Cluster-programmet, med en årlig ramme på 20 millioner kroner i støtte til helseklynger.

– Oslo Cancer Cluster er fyrtårnet og vil lede an her. Men vi ser også at det er i ferd med å etableres klynger innen velferdsteknologi, rus og rehabilitering – for å nevne noen. Dette er en veldig gledelig utvikling, sier Kjenseth, og understreker at klyngesatsing er et velegnet nytt virkemiddel i satsingen på helseinnovasjon i Norge.

Powered by Labrador CMS