RETT PÅ TELEFONEN: Sensoren viser ekg-signalene rett på telefonen din, via en app.

Foto: Siri Gulliksen Tømmerbakke

Norskutviklet hjertesensor i innovasjonsfinale

–  Det er en stor internasjonal konkurranse, forteller administrerende direktør i ECG247.

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Nylig omtalte Dagens Medisin den norskutviklede hjerterytmesensoren ECG247, som i disse dager testes ut i en større atrieflimmerstudie ved Sørlandet sykehus Arendal, i samarbeid med Oslo Universitetssykehus og flere.

FINALEKLAR: Tord Ytterdahl og resten av teamet i ECG247 er finalister i innovasjonskonkurranse. Foto: Privat

Sensoren er en liten datamaskin som er festet til brystet som et plaster. Målingen av hjerterytmen sendes fortløpende til en app på telefonen til brukeren. Dersom det skulle oppstå uregelmessigheter, får man umiddelbart beskjed.

Finalist

Det har ikke manglet på deltakere til studien, og nå bekrefter administrerende direktør i selskapet, Tord Ytterdahl, at sensoren er i finalen i en stor internasjonal innovasjonskonkurranse.

– Det er en årlig begivenhet som arrangeres i forbindelse med et internasjonalt event. Det skjer mest sannsynligvis i Sveits. Vi er veldig fornøyde med å nå så langt, det er et stort antall selskaper som screenes – så vi er veldig stolte av å være blant de fem i finalen, sier Ytterdahl til Dagens Medisin, og legger til:

Vi prøver å fokusere på hva som skiller oss ut fra resten Tord Ytterdahl

Finalen arrangeres under STM-Week i desember. Nå er det et program med trening, presentasjon og en del rådgivning og hjelp fremover, så skjer første live pitching under Frankfurter Buchmesse i Tyskland i oktober. Den endelige avgjørelsen om vinneren blir tatt i desember.

Verdifull eksponering

Ytterdahl er klar på at det vil være en bonus om de skulle gå hele veien i konkurransen, men at det viktigste er at selskapet får god eksponering i tiden fremover.

– Det viktigste er at vi får vise oss frem for store vitenskapelige tidsskrifter, så denne konkurransen er kanskje litt mer for gøy. Førstepremien er en liten pengepremie, men vi får oppmerksomhet. Vi får presseomtale, og de skal kjøre på i sosiale medier. Det er veldig nyttig for oss å komme inn i dette selskapet, for vi er med på en rekke studier som skal publiseres fremover.

— Det er en stor internasjonal konkurranse, men vi prøver å fokusere på hva som skiller oss ut fra resten. Vi kan gjøre en stor forskjell hvis vi får en større europeisk utbredelse.

Ser til Europa

Avslutningsvis sier Ytterdahl at det skulle vært langt flere ekg-målinger daglig på verdensbasis for å avdekke alvorlige arytmier, og at det dermed er et stort potensial for selskapet.

— Det hadde jo vært veldig spennende om dette kunne utviklet seg til en større europeisk studie!

Powered by Labrador CMS