ØKER: Antallet telefonkonsultasjoner har økt i Helse Sør-Øst første halvår i år, mens antall videokonsultasjoner er på et stabilt nivå.

Flere telefonkonsultasjoner i Helse Sør-Øst

Første halvår i år har nesten 300 000 pasienter i Helse Sør-Øst fått oppfølging og hjelp via telefon. Det er en liten økning fra samme periode i fjor.

Publisert

Telefonkonsultasjoner utgjør om lag ti prosent av alle konsultasjonene ved sykehusene i Helse Sør-Øst. I løpet av de første seks månedene i år har sykehusene i regionen gjennomført 294 000 telefonkonsultasjoner. Det er 17 000 flere enn samme periode i fjor, skriver Helse Sør-Øst på sine sider.

Internt i sykehusene varierer bruken av telefon mye fra fagområde til fagområde. Det er Sykehuset Innlandet som har den største andelen telefonkonsultasjoner (12,2 prosent), fulgt av Akershus universitetssykehus og Sykehuset Telemark (11,9 prosent). Ved flere sykehus er bruken størst i psykisk helsevern, og aller størst i psykisk helsevern for barn og unge.

Det første halvåret i år gjennomførte sykehusene i Helse Sør-Øst også 30.000 videokonsultasjoner, som er på samme nivå som for ett år siden. Sunnaas sykehus er det sykehuset som benytter videokonsultasjoner mest (24,2 prosent).

Powered by Labrador CMS