REDUKSJON: Med «Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold» skulle inntaket av salt, sukker og mettet fett reduseres i befolkningen, samtidig skulle inntaket av frukt, bær, grønnsaker, grove kornprodukter, fisk og sjømat skulle øke. Illustrasjonsfoto: Getty Images
Fafo: Salt, sukker og fett i maten er redusert i det stille
– Forbrukeren tar egentlig ikke egne valg. Men de produktene de vanligvis kjøper har blitt sunnere, sier Fafo-forsker Anne Hatløy.
Fafo har evaluert «Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold», som ble inngått mellom helsemyndighetene og matbransjen i 2016.
DM Pluss for helsepersonell
0 kr
Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.
Registrer deg
DM Pluss
49 kr
for de første 30 dagene, deretter 5.000 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.
Registrer deg
Bedriftsabonnement
Ta kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.
Les mer