Starter satsing på kreftstudier ved Nordlandssykehuset
– Fra i høst kan vi ansette studiesykepleier dedikert til å jobbe med kreftstudier. Da får vi jobbet med de pågående studiene på en god måte, og muligheten til å utvide med flere studier på ulike diagnoser, sier overlege Bård Mannsåker.
Denne artikkelen er mer enn to år gammel.
ESMO, PARIS (Dagens Medisin): Fredag inviterte det norske samarbeidsprosjektet NorTrials til minglemøte mellom norske fagpersoner og internasjonale representanter fra legemiddelindustrien. Møtet ble avholdt samtidig med at den europeiske kreftkongressen ESMO 2022 avholdes i Paris.
På møtet deltok en rekke forskere fra de store norske sykehusene. Kun overlege Bård Mannsåker fra Nordlandssykehuset representerte ett av de mindre sykehusene.
Han tror at manglende infrastruktur og støttepersonell gjør det mer krevende å kjøre studier på mindre sykehus.
– Det gjør at det blir mer opp til den enkelte klinikers interesse og misjon å drive disse studiene på en god måte, sier Mannsåker, som selv er den eneste fra sitt sykehus som deltar på ESMO i år.
Starter satsing
Han forteller at hans eget sykehus tidligere har måttet takke nei til studier.
Nå starter imidlertid en ny satsing ved sykehuset etter at Kreftforeningen i sommer tildelte sykehuset i overkant av fire millioner kroner fra Kreftforeningen til arbeid med kliniske behandlingsstudier. Mannsåker er prosjektleder for satsingen.
Pengene skal gå til personell og styrking av infrastruktur, forteller han.
– Fra i høst kan vi ansette studiesykepleier dedikert til å jobbe med kreftstudier. Da får vi jobbet med de pågående studiene på en god måte, og muligheten til å utvide med flere studier på ulike diagnoser, sier overlegen.
– Og når midlene utløper må vi forhåpentligvis finne en god robust måte å gjøre dette på fremover.
Han mener også at det å jobbe med studier kan gjøre det mer attraktivt å jobbe på norske sykehus.
Se hele videointervjuet øverst i saken.