IKKE SIKKERT: Kliniske ernæringsfysiolog Tine Sundfør understreker at det ikke nødvendigvis er sukker i seg selv som gir demensrisiko.
Foto: Jil Yngland
Ny studie: Daglig sukkerinntak knyttes til økt risiko for demens
En studie publisert i BMC Medicine har funnet sammenheng mellom sukkerinntak og risiko for demens. – Når du spiser mye sukker, spiser du for lite av de matvarene som er beskyttende, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.
Studien så på sammenhengen mellom sukkerinntak og risiko for demens fra UK Biobank-kohorten. UK Biobank er en database og forskningsressurs med anonyme data fra en halv million britiske deltakere. Databasen inneholder biomedisinske prøver og informasjon om helse og livsstil.
DM Pluss for helsepersonell
0 kr
Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.
Registrer deg
DM Pluss
49 kr
for de første 30 dagene, deretter 5.000 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.
Registrer deg
Bedriftsabonnement
Ta kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.
Les mer