Steinkjer setter Helseplattformen på vent
– Innhold og pris er altfor usikkert, sier kommunedirektør.
Denne artikkelen er mer enn to år gammel.
Det er drøye to måneder før Helseplattformen skal rulles ut i Trondheim kommune og ved St. Olavs hospital. Fra 1. november 2022 følger kommunene Ørland, Indre Fosen, Åfjord, Røros, Holtålen og Røros etter.
Sykehuskommunene Verdal og Levanger i Nord-Trøndelag har utløst sine opsjoner. Namsos vil vente til mars med å ta stilling. Resten av kommunene i Nord-Trøndelag sitter på gjerdet.
– For dyrt
Vi vet ikke nok om driften, risikoen eller vedlikeholdet av de tekniske løsningene. Bjørn Kalmar Aasland
Nå går kommunedirektør Bjørn Kalmar Aasland i Steinkjer ut og sier han han vil vente til 2023 med å ta stilling til om Helseplattformen også skal rulles ut i Steinkjer.
Det er Trønderavisa som skriver dette fredag.
Aasland sier til avisa at det er åpenbart at millioninvesteringen blir for dyrt for kommunene, når det er så få å fordele kostnadene på og skulle ønske staten tok en større del av regningen.
Les også: Værnesregionen er delt
For stor risiko
– Vi vet ikke nok om driften, risikoen eller vedlikeholdet av de tekniske løsningene, sier Aasved til Trønderavisa.
Per i dag regner han risikoen som for stor og vil vente til han har flere tall på bordet før han fremmer sak for politikerne. Det ser han ikke for seg at skjer før i 2023.
Onsdag opplyste Helseplattformen at de har kommet til enighet om et avtaleutkast mellom kommunene, Helseplattformen og helseforetakene i Midt-Norge. Disse skal behandles i kommunene i løpet av kort tid.
Les mer: – Vil forsikre seg om at bukken ikke passer havresekken.
Uforpliktende
Christer Mjåset, viseadministrerende direktør i Helseplattformen, påpeker overfor Trønderavisa at kommunene har vært delaktige i utforming av avtaleutkastet. Og gjentar at vedtakene er økonomisk uforpliktende inntil kommunene signerer en tjenesteavtale.
Når det gjelder Aasveds ønske om at statens skal ta mer av regningen, sier Mjåset at det ikke er opp til Helseplattformen å avgjøre.
38 av 66 midtnorske kommuner har utløst sin opsjon. 16 av de 28 som gjenstår er 16 i Nord-Trøndelag.