28 av 65 kommuner åpner for å bli med på felles journalsystem
Før sommeren hadde 28 av 65 kommuner i Midt-Norge behandlet opsjonsavrop på deltakelse i Helseplattformen.
Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.
Disse kommunestyrene har dermed enten vedtatt at de skal betale seg inn i milliardprosjektet Helseplattformen eller åpner opp for at de kan gi avrop senere.
Dersom kommunene skal tilknyttes Helseplattformen, må de forplikte seg til et standardisert innføringsprosjekt, som er delt i et forprosjekt og et hovedprosjekt.
Men det at de har behandlet opsjonsavropene betyr ikke at de sier ja nå til å implementere den felles journalen.
Christer Mjåset, som er viseadministrerende direktør i Helseplattformen, viser i et intervju med Kommunal Rapport til at innbyggerne i kommunene som har behandlet opsjonsavrop utgjør 70 prosent av innbyggerne i fylket.
– Dette er langt over hva vi trodde var oppnåelig bare for et halvt år siden. Når det er sagt, må vi nå sikre at kommunene ikke bare utløser opsjonen sin, men også implementerer løsningen, sier Mjåset til Kommunal Rapport. (krever innlogging)
Etableringen av ett felles journalsystem for helsetjenesten i Midt-Norge - Helseplattformen - berører til sammen over 40.000 ansatte i kommuner, sykehus og i det private.
Etableringen av Helseplattformen, som er beregnet til å koste 3,7 milliarder kroner, har vært gjenstand for svært mye kritikk.
Helseplattformen er forsinket, og skulle egentlig rulles ut i november 2021 - først på St. Olavs hospital, i Trondheim kommune samt to fastlegekontor i Trondheim. Nylig godkjente imidlertid styret en revidert plan for innføring av Helseplattformen: Løsningen kan settes i drift i Trondheim kommune og ved St. Olavs hospital i månedsskiftet april-mai 2022.
Dagens Medisins artikler om Helseplattformen er samlet her
Helseplattformen AS er eid av Helse Midt-Norge og Trondheim kommune og skal forvalte kontraktene med leverandørene Epic (journalløsning) og IBM (identitets- og tilgangsstyring).