Oppretter desentralisert legeutdanning i Møre og Romsdal
Om halvannet år ønskes de 20 første medisinstudentene velkommen til å ta deler av utdanningen i Ålesund.
Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.
Det skjer som følge av en ny avtale mellom NTNU og Helse Møre og Romsdal, som undertegnes av partene på fredag.
Avtalen innebærer at studenter ved profesjonsstudiet i medisin ved NTNU fra og med det tredje studieåret vil ha undervisning og praksis ved Helse Møre og Romsdal, skriver NTNU i en pressemelding.
Studentene vil tilbringe de tre siste årene ved helseforetakene og primærhelsetjenesten i Møre og Romsdal, med base i Ålesund.
– NTNU etablerte i 2018 en desentralisert legeutdanning i Helse Nord Trøndelag, som vi drar erfaringer fra når vi nå starter opp i Møre og Romsdal. NTNU er først i Norden med å benytte denne studiemodellen i deler av medisinstudiet, uttaler dekan Siri Forsmo ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.
Flere steder i landet jobbes det nå med å opprette desentraliserte studieløp i kjølvannet av Grimstad-utvalgets utredning i 2019, som anbefalte å øke antallet studieplasser på medisin.
– Godt nytt for befolkningen
Administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge er svært fornøyd med det nye samarbeidet.
– Å utdanne leger i Ålesund bidrar til økt rekruttering av fagfolk med akademisk kompetanse lokalt. Leger som tidligere søkte seg til Trondheim for å komme nær forsknings- og utdanningsmiljøene ved NTNU og St. Olavs hospital, kan nå i større grad bli værende ved lokalsykehusene, sier Slørdahl.
– Dette vil styrke både fag og kvalitet i helsetjenestene ytterligere. Det er godt nytt for befolkningen i Møre og Romsdal og for hele Midt-Norge.
Helse Møre og Romsdal jobber nå med å forberede tilbudet til studentene som starter høsten 2023, opplyser administrerende direktør Øyvind Bakke.
– Vi er veldig godt fornøyde med å ha fått på plass samarbeidsavtalen med NTNU. Nå skal vi forberede oss for å tilby et best mulig utdanningsløp for de som velger å studere i Ålesund, uttaler Bakke.