PLANLEGGER: – Vi er godt i gang med arbeidet. For å sitere en av Napoleons generaler: Enhver slagplan varer ikke i mer enn et par minutter i nærkontakt med fienden, så vi får se, sier OUS-direktør Bjørn Atle Bjørnbeth. Foto: Anne Grete Storvik

OUS med flere tiltak - vil ha covid-fritt kreftsykehus

Dette gjør Oslo universitetssykehus nå: Massiv testing av ansatte – flytter kreftpasienter – bygger nye intensivplasser – smitte-triagerer akuttpasienter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

OUS-TALL ONSDAG

Antall ansatte i karantene: ca 200016 ansatte har testet positivt

ULLEVÅL SYKEHUS (Dagens Medisin): Onsdag holdt direktør ved Oslo universitetssykehus (OUS), Bjørn Atle Bjørnbeth pressekonferanse, samtidig som han viste pressen rundt på sykehusområdet på Ullevål.

Bjørnbeth, som for øvrig understreker at han er veldig stolt over jobben de ansatte gjør, forteller om  hovedgrepene som tas ved OUS nå:

–  Pasienter som er smittet skal som hovedregel samles i en avdeling. Vi har bygd om en intensivavdeling med 14 plasser, og vi er i gang med å bygge opp en intensiv med 14 til. Vi flytter kreftpasienter til Radiumhospitalet; vi vil at Radiumhospitalet skal være covid-fritt, sier Bjørnbeth.

Oslo universitetssykehus' direktør holdt pressekonferansen utendørs onsdag. Foto: Anne Grete Storvik

En hel etasje på Ullevål i kreftbygget kan dermed tas i bruk. I tillegg smitte-triageres nå akuttpasientene som kommer til Ullevål.
– Vil dette si at dere føler dere har kontroll?

– Vi er godt i gang med arbeidet. For å sitere en av Napoleons generaler: Enhver slagplan varer ikke i mer enn et par minutter i nærkontakt med fienden, så vi får se, sier Bjørnbeth til Dagens Medisin.

Bygger gruppe-isolater
Med seg hadde Bjørnbeth blant andre fagdirektør Hilde Myhren.

Hun peker på at det nå kommer en annen pasientpopulasjon inn i sykehuset.

– De ansatte skal i utgangspunktet jobbe på den avdelingen de allerede jobber. Men det kan hende de får litt andre pasienter. Infeksjonsmedisinsk avdeling kan ikke ta alle infeksjonspasientene. Vår beredskapsplan sier at de ansatte skal ha nærhet til de oppgavene man pleier å ha.

Fagdirektør Hilde Myhren foran bygget som huser kreftpasienter som nå flyttes til Radiumhospitalet. Foto: Anne Grete Storvik

–Det nye er at det kan bli en skjevhet i hvem man skal behandle. Så er det også slik at de koronasmittede også er pasienter som vil komme inn med benbrudd, epilepsianfall og hjerteinfarkt.
Alle avdelingene forbereder seg på at de også får inn pasienter med smitte.

–  Derfor bygger vi kohort-isolater (gruppeisolater der flere pasienter med smitte kan ligge på samme rom, journ.anm) på alle fagområdene. Det er bygget et på intensiven her på Ullevål og ett på Rikshospitalet, sier Myhren til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS