Hove Medical vurderer å anke SMS-pålegg
Produktsjef Joar Bølstad i Hove Medical stiller seg undrende til kjennelsen til fra tingretten.
Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.
Kongsberg og Eiker Tingrett har bestemt at at Hove Medical må opprettholde integrasjonen med Helserespons ut året.
Bakgrunn: Fastleger og pasienter rammes av SMS-avtalebrudd
– Det er underlig at retten pålegger oss å videreføre en løsning som er basert på en forretningsmodell som vår samarbeidsparter selv har påpekt at kan være ulovlig. Det var bakgrunnen for oppsigelsen av kontrakten, sier produktsjef Joar Bølstad i Hove Medical til Dagens Medisin.
Gebyrstrid
Han viser til at WTW i april i år skrev dette til Hove Medical:
«Med bakgrunn i helsemyndighetenes uttalelser om lovligheten av forretningsmodellen til Helserespons, ser WTW seg dessverre tvunget til å si opp vår samarbeidsavtale med virkning fra 30. april 2018». I samme brev skrev WTW at de ønsket å fremforhandle en ny avtale.
Dagens Medisin har flere ganger omtalt striden om SMS-gebyret på seks kroner som pasientene må betale for å komme i kontakt med legekontorene, og som helsemyndighetene mener er ulovlig. WTW valgte i fjor å saksøke staten, men har senere trukket søksmålet.
Avblåste søksmål
– Vi skjønte at vi ikke ville få de avklaringene vi ønsket, og da ble hensikten borte, sier Trond Nordby, daglig leder i WTW.
Han mener at gebyrstriden med myndighetene ikke har noe med den situasjonen som nå har oppstått.
– Mange av legekontorene som ville blitt fratatt programvare dersom Hove gjennomførte stengingen, belaster ikke pasientene sine med dette gebyret. Vi er i ferd med å tilpasse forretningsmodellene våre slik at de blir i tråd med det myndighetene ønsker seg. Vi har allerede en modell som har løst dette problemet, og flere kommer utover høsten.
Han kan likevel ikke love at det omstridte seks-kroners gebyret forsvinner.
– Det blir opp til legekontorene å velge den modellen som passer dem best.
Lover ikke forlengelse for alle
Selv om Hove Medical er uenig i kjennelsen, har de ikke bestemt seg for om de vil anke.
– Vi ble ikke kalt inn til muntlig drøfting og kjenner oss ikke igjen i hendelsesforløpet som beskrives i rettsdokumentene, men vi tar kjennelsen til etterretning, sier Bølstad.
Les også: Utsetter stenging av SMS-tjeneste
– Dersom kjennelsen blir rettskraftig vil vi føye oss etter det og la dette få virkning for alle våre kunder. Vi har ikke et ønske om å forskjellsbehandle våre kunder. Vi ønsker å finne løsning på saken, slik at leger og pasienter slipper å få problemer med dette, men kan ikke garantere at integrasjonen forlenges for alle ut året, sier Bølstad.