PRESSET ARBEIDSMILJØ: Høy arbeidsbelastning gir stor slitasje på sykehusets ansatte. Det er den klare beskjeden fra administrerende direktør Grethe Aasved til styret.

Foto: Guro Kulset Merakerås

St. Olavs hospital har tredoblet antallet brudd på arbeidsmiljøloven

Det ble registrert over 14.500 brudd på arbeidsmiljøloven ved St. Olavs hospital i Trondheim i november. Hovedårsaken er innføringen av et nytt journalsystem.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

I november i fjor ble det registrert 4000 brudd på arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser ved St. Olav. I år er antallet mer enn tredoblet, til 14.547 brudd, skriver Adresseavisen.

Etter at det nye journalsystemet Helseplattformen ble innført 12. november, har sykehuset økt bemanningen og til dels kjørt med doble vaktskift for å kunne håndtere pasientene.

– Dette viser at ansatte har altfor høy arbeidsbelastning. På grunn av alle problemene med Helseplattformen trenger vi mange flere ansatte på jobb enn ved normal drift. Vi har dessverre ikke god nok tilgang på vikarer. Dermed blir det de samme ansatte som må gjenbrukes hele tiden, sier hovedverneombud Anne Berit Lund til NTB.

I november er det registrert 58.000 overtidstimer blant sykehusets ansatte. Dette er 20.000 timer flere enn i november 2021.

Lund sier hun er bekymret for helsen til de ansatte.

Aktuelt: St. Olavs hospital jobber med å få oversikt over feil: – Det er en lang liste

Folk jobber tungvint

Høy arbeidsbelastning gir stor slitasje på sykehusets ansatte. Det er den klare beskjeden fra administrerende direktør til styret. Samtidig er arbeidsmiljøutvalget bekymret for en betydelig tretthet i organisasjonen, fordi ansatte opplever at det tar lang tid å rette feil og forbedre arbeidsflyter i det nye journalsystemet.

– Løsningene i Helseplattformen sinker tempoet i driften av sykehuset. Folk jobber tungvint. Vi kan ikke fortsette å drive sykehuset på denne måten, uttalte nylig sykehusdirektør Grethe Aasved til Adresseavisen.

Les også: Helse Midt-Norge om feil i Helseplattformen: – Det er bekymringsfullt

Powered by Labrador CMS