PÅ BAKKEN: Etter brudd i forhandlingene mellom Norsk flygerforbund og Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA) sto forrige uke flyene til Luftambulansetjenesten HF på bakken. Foto: Luftambulansetjenesten HF Foto:

Ber om strakstiltak i ambulansefly-krisen

Ambulanseflykapasiteten i nord har vært svekket den siste tiden etter brudd i forhandlingene med Norsk flygerforbund om lønns- og arbeidsvilkår.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Nå ber blant andre Ap helseminister Bent Høie (H) om å iverksette strakstiltak.

Etter brudd i forhandlingene mellom Norsk flygerforbund og Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA) sto forrige uke flyene til Luftambulansetjenesten HF på bakken.

Alle ambulanseflyene i Finnmark var på bakken, etter brudd mellom partene. BSAA brøt samtalene og alle ambulanseflyene i Finnmark var i gå satt på bakken. Selskapet skal etter planen overta anbudet neste sommer.

Vil ha svar
Cecilie Myrseth (Ap) vil nå ha svar på hva helseministeren vil gjøre med beredskapen i nord.

I et spørsmål sendt til neste ukes spørretime i Stortinget ber hun om svar fra statsråden.

– Jeg ønsker helt konkret svar på hva helseministeren skal og kan bidra med for å sikre beredskap 24 timer i døgnet det neste kritiske året, uten at han lemper ansvaret over på helseforetaket, sier Myrseth til Nordlys.

Tilstrekkelig
Til TV 2 sa Høie torsdag kveld at tiltakene som er på plass er tilstrekkelige for å møte situasjonen man har havnet i, og at han er sikker på at helseforetakene vil «sette inn de nødvendige ressurser».

Men Mads Gilbert, klinikkoverlege ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) ber Høie vise handlekraft.

– Dette er Høies ansvar, det er han som er eier. Det er mulig avstanden til Oslo er for stor; Der man stort sett kan ta trikken opp til Ullevål. Men for befolkningen i distrikts-Norge - som produserer den maten vi eter – er forventningen om et likeverdig helsetilbud like stor, sa Gilbert til Tv 2.

Powered by Labrador CMS